Geen groei zonder vertrouwen

'Karolien, de stijl en de inhoud zijn weer uitstekend. Ik vraag me soms af hoe je het doet om dit alles zo goed te begrijpen en te verwoorden.'
Eddy Van Belle
Voorzitter Raad van Bestuur Puratos Group

Puratos ligt, of je het nu weet of niet, elke dag op je bord. Het Belgische bedrijf groeide de afgelopen eeuw uit tot een begrip in de bakkerij-, banket- en chocoladehandel wereldwijd. We vatten hun familiegeschiedenis — van kleine bakkerij in Brussel tot imperium in 80 landen en 9500 medewerkers— in een lijvig boek dat hun honderdjarig bestaan viert.

 

De Groep eert zijn 100-jarig bestaan met een boek op maat én een museum rond de geschiedenis en de toekomstdromen. De gouden linnen kaft geeft het geheel de feestelijke toets. Het enorme archief van deze onderneming vormde een uitdaging voor onze redactie maar heeft er ook voor gezorgd dat het een zeer visueel boek kon worden. Er werd volop ingezet op QR codes die het boek tot leven  laten komen en geur die je weet te verrassen.

 

Het werd in 2021 uitgebracht in een oplage van 10 000 stuks en in 4 talen.  Met een divers collectief van creatieven werd er drie jaar aan gewerkt. Het boek past in een groter geheel van de viering van een mijlpaal én de opening van een museum. De grote festiviteiten werden omwille van het virus afgelast, maar de boeken werden alsnog verzonden naar de duizenden medewerkers, klanten, en leveranciers van deze Belgische parel.