90 JAAR VAN MARCKE

90 JAAR VAN MARCKE

Previous
Next

VAN MARCKE 

Van Marcke viert 90 jaar in 2019 en blikt vooruit!

 

“Als ik op de geschiedenis van ons familiebedrijf terugkijk, ben ik altijd geneigd te zeggen: het zijn niet de Van Marcke’s die het gedaan hebben, maar de mensen die doorheen alle jaren voor onze firma hebben gewerkt. Merkwaardig aan het verhaal van onze firma is dat het een is van constante verandering. De waarheid gebiedt me ook te zeggen dat de veranderingsprocessen nooit sneller gingen dan uitgerekend de laatste jaren. Zowel economisch, ecologisch, technologisch,  inzake distributie of productie als geostrategisch (denk maar aan de brexit, het fenomeen Trump of de situatie in het Midden Oosten) bevindt de wereld zich in een stroomversnelling.” 

 

– Caroline Van Marcke – CEO Van Marcke

 

Bedoeling

Dit boek werd opgeleverd in september 2019 ter aanvulling van het feest rond de viering
’90 jaar Van Marcke’.

 

Proces 

  • Boek Architect: Studio Kemmers
  • Onderzoek & Verhaallijn: Studio Kemmers & Van Marcke
  • Interviews & copy: Studio Kemmers ism Karel Cambien & Marc Le Rouge
  • Design: Studio Kemmers ism Zware Jongens &  Jeroen Thijs van den Oudenaerde 
  • 3000 boeken in 3 talen werden gedrukt en overhandigd tijdens het feest ter ere van het 90-jarig bestaan van Van Marcke

 

Met een diverse groep van mensen werd er 2 jaar aan dit boek gewerkt. Tal van mensen werden geïnterviewd en gehoord. Het script kreeg  5 adaptaties  alvorens een goede structuur gevonden werd. Om het DNA van het bedrijf te onderstrepen werd gekozen voor een ecologische look & feel. Een kartonnen hardcover afgewerkt met bedrukt linnen was het resultaat van die zoektocht. De degradé staat voor de transitie waar het bedrijf momenteel doorgaat, waarbij het blauw verwijst naar elementen uit het verleden en het geel refereert naar de toekomst.  

 

 

Heb jij ook interesse in een boek op maar van jouw bedrijf?