Ik ben Karolien, de motor achter Studio Kemmers

FIJN U TE ONTMOETEN

En niet alleen u, maar ook uw familie, collega’s en werknemers.
Van oprichters tot opvolgers: ik vind het oprecht fijn ze te ontmoeten – in persoon
of in de archieven.

Er is namelijk niets wat me meer fascineert dan familiebanden – zeker als ze mee een onderneming groot maken. Als onderzoeker slash designer, giet ik al 10 jaar de familieverhalen van bedrijven in uniek vormgegeven boeken. Ik doe mijn research in bedrijfsarchieven en interview de mensen die voor en achter de schermen de route van een bedrijf bepalen. Ik vul de gaten in het collectief geheugen tot ik uit die duizenden documenten, woorden en foto’s de essentie bovenhaal: het DNA van een familiebedrijf.

‘Enkel wie weet waar hij vandaan komt, kan bewust richting geven aan de toekomst’.
Het gaat hier niet om het verleden, maar net om het bewust richting te kunnen geven aan de toekomst. Zo een boek omvat iets complex en ongrijpbaars als uw bedrijfscultuur én maakt het tastbaar.

Mensen vertellen graag hun verhaal.

 

Handig, want ik luister graag.

EMPATHIE & FLUOSTIFTEN

De basis van mijn werk. Met empathie luister ik en probeer ik te begrijpen. Mijn fluostiften zoeken dan weer naar de essentie. Ze highlighten de rode draad in uw verhalen. Samen vormen ze een boek dat u als gegoten zit, of advies rond een creatief of menselijk project waar u als bedrijfsleider mee worstelt – een website, basis voor employer branding, input voor marketing of HR. Er zit eindeloos veel waarde in uw verhaal.

0
jaar ervaring
0
interviews met mensen
0 u
met ceo’s
0 u
interviews met medewerkers

Terwijl u dit leest ben ik waarschijnlijk aan het luisteren naar iemand.

en mijn eigen verhaal dan?

Op mijn 18e was het wikken en wegen: psychologie of productontwikkeling? Productontwikkeling haalde het: het plezier van een tastbaar object creëren bleek nét iets groter. 

Op mijn 28e kon ik kiezen: blijf ik bediende of start ik zelfstandig? Het voelde niet als een keuze: iets trok me naar het ondernemerschap en ik begon me te verdiepen in familiesystemen.

Op mijn 32e werd ik mama en kwam de eerste boekaanvraag binnen – over familiebedrijven.

Op mijn 42e kijk ik achterom. Eén boek werden er veel. De verhalen van toonaangevende familiebedrijven riepen me. Ik blijf verrast door mezelf en de mensen die ik elke dag weer mag ontmoeten. 

En mijn toekomst? Goh, wie weet wél precies wie af wat hij of zij is, was en wordt? 

Wouter Torfs verzekerde me in onze podcast alvast dat iedereen zoekend is én blijft.

Over de appel en de boom