De Studio

De ziel van uw bedrijf, gevat in een boek dat aangenaam bladert en uw geschiedenis én missie levend houdt. Vandaag rusten we even, en nemen we de draad weer op vanaf 01/09/2021.

BOEKEN

Een boek viert het vertrouwen van uw medewerkers en klanten doorheen de jaren.  Het eert de inzet van al wie bijgedragen heeft en dat ook vandaag en morgen nog zal doen. Het lauwert uw band met klanten, leveranciers, aandeelhouders en medewerkers. En het brengt rust en overzicht in een wereld die alsmaar sneller doorraast. 

We capteren de essentie van uw bedrijf en geven die zo tactiel en visueel mogelijk weer in boekvorm. Maar de mens is een sensitief wezen, dus vullen we de tastzin graag aan met audio, video en zelfs geuren.  We gaan op zoek naar uw verhalen om ze weer — of meer — tot leven brengen in woord en beeld. Want net die petites histoires vatten de geest van uw bedrijf.

 

EEN GOED BOEK MOET RIJPEN

Elk boek is maatwerk, en we rekenen dan ook op een doorlooptijd van minimum een jaar voor een boek. Daardoor zijn we selectief in de projecten die we doen — kwaliteit boven kwantiteit.

Verwacht van ons een luisterend oor, vlotte interviews, diepgaande research, goede copy, dito beelden en uitmuntende begeleiding bij het drukken en verzenden. Kort gezegd: begeleiding van a tot z.

 

FAMILIEBEDRIJVEN ZIJN NET ALS MENSEN, ZE HEBBEN EEN VERHAAL.

Er zijn in België meer dan 600 familiebedrijven die dit jaar honderd kaarsjes uitblazen. Ze trotseerden wereldoorlogen, economische en financiële crises, de-industrialisatie en globalisering. Die verhalen en de lessen die eruit te trekken vallen, zijn het delen waard.

 

COLLECTIEF VAN CREATIEVEN

Studio Kemmers is een collectief van creatieve freelancers (dank Jill, Saar, Nele, Fé, Filip en Debby) én het excuus van oprichtster Karolien Emmers om zich in te graven in de verhalen van familiebedrijven. Mensen en bedrijven leren kennen is de drijfveer achter deze studio sinds 2015. De creatieven die meewerken aan onze boeken delen een passie voor het geschreven woord of het veelzeggende beeld, maar hoe dan ook voor de details.

 

KAROLIEN

Als 18-jarige stond ik voor de keuze: productontwikkeling of psychologie? Mensen of producten? Een jaar bezinnen in de VS bracht verheldering. Het werd een Master in Productontwikkeling. Want uiteindelijk maak je de producten voor mensen, toch?  

Mijn liefde voor het tactiele in combinatie met mijn drang naar voortdurend bijleren bracht me al snel bij boeken. Ik ben opgegroeid tussen de boeken en toen ik op mijn dertigste een biografie kreeg van Audrey Hepburn wist ik het zeker: dat soort boeken wilde ik maken. Boeken die je meenemen op reis met meer dan enkel mooie woorden. In 2015 richtte ik Studio Kemmers op om bedrijven te helpen om hun eigen reis in iets tastbaars te vertalen. 

In 2018 kwamen daar andere boeken bij. Vanuit een motivatie om mensen in hun kracht te zetten ontwikkelden Leen Adams en ikzelf – samen met Lannoo- praktische DIY boeken die mensen laten ontdekken wat hen energie geeft én blij maakt. Ontdek ze hier.