Duurzaamheid voorop

“Het was een waar genoegen om met Studio Kemmers een boek met de weergave van het DNA van de groep Van Marcke te kunnen samenstellen. Een innovatief boek, samengesteld in samenspraak met de medewerkers van Van Marcke en met respect voor de natuur.”
Caroline Van Marcke
CEO Van Marcke

 

De firma Van Marcke is een waar begrip in België. Wie kent het zeepaardje nu niet?

Naar aanleiding van hun 90 ste verjaardag wou deze firma  een boek laten ontwikkelen dat helemaal past bij wie ze zijn en waar ze voor staan, zowel vandaag als vroeger. Het boek geeft een inblik in hoe Van Marcke gestart is, welke hindernissen ze overwonnen hebben en hoe ze meegaan met hun tijd. De warmte en het respect voor de medewerkers zijn voelbaar doorheen het boek.

4000 exemplaren werden gedrukt in 3 talen, en verdeeld onder hun netwerk.

 

Een bedrijf als Van Marcke, dat vat je niet in een paar pagina’s. Twee jaar lang interviewden we medewerkers, klanten en leveranciers. We peilden naar het DNA van het bedrijf en vertaalden dat naar een boek waarvan de ecologische keuzes de vooruitstrevendheid en visie van Van Marcke zelf matcht. De kartonnen hardcover werkten we af met linnen. De degradé symboliseert dan weer de transitie waar het bedrijf momenteel doorgaat: het blauw verwijst naar elementen uit het verleden, het geel refereert naar de toekomst.  Het boek werd opgebouwd volgens thema’s, en de chronologie werd innovatief uitgewerkt met ingekorte pagina’s.  QR codes brengen op een aantal pagina’s de inhoud nog meer tot leven, zo ook de persoonlijke video boodschap van de CEO in het voorwoord.