Skyscapers en meer…

Een Belgische bouwonderneming met wereldfaam, Besix. 

Al vanaf 1909 wist deze groep zich te specialiseren in infrastructuurwerken, bruggen, havens, spoorwegen en waterwegen. De technische voorsprong die de firma had zorgde ervoor dat Besix vanaf de jaren 60 ook relevant kon zijn in het Midden Oosten onder de naam Six Construct.

Nu, 60 jaar later,  is de groep fier op hun projecten in het Midden Oosten, en wensen ze alle realisaties te belichten en te eren in een boek. Ook de geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten komt aan bod. Van de eerste baai in de vroege jaren 60 tot de bouw van de Burj Khalifa tot het nieuwe Warner Bros Theme Parc. Dit resulteert in een unieke inkijk in de razendsnelle vooruitgang in het Midden Oosten.  

Dit boek werd in 2016 en 2017 uitgewerkt in samenwerking met Laurence Verwee. Tientallen interviews werden afgenomen in Dubai en Abu Dhabi om de petites histoires te kunnen achterhalen. Vanwege een wissel aan de top bij Besix in 2017 werd het boek op pauze gezet. Mogelijk wordt het in de toekomst nog verder afgewerkt.